YOUTH – Creant espais i Desenvolupament continguts per als centres juvenils del demà (KA2-2016-1-RO01-KA205-024305)

Entitat finançadora: 
European Commission (Erasmus +)
Duració: 
setembre 2016 a febrer 2019
Resum: 

"Creant espais i desenvolupant continguts per als centres juvenils del demà" és un projecte que busca dotar els professionals dels centres juvenils i organitzacions juvenils associades al projecte de competències i habilitats per a treballar amb joves. Així mateix, pretén dissenyar mètodes de treball i eines adaptades a les necessitats a les que aquests centres hauran de fer front en el futur.

L'objectiu del projecte és crear, al llarg de 30 mesos, el marc per al desenvolupament de continguts per als centres de joventut de demà a la Unió Europea, amb la participació de 4 organitzacions juvenils, una universitat i una autoritat local. Els objectius concrets del projecte són:

1. Desenvolupar i provar un conjunt d'eines per al treball amb joves (en base als criteris de l'etiqueta de qualitat del Consell Europeu) en els quatre centres juvenils del consorci durant el període de dos anys i mig.
2. Crear i provar continguts adaptats a les necessitats dels centres, concretament vinculats a planificació de la carrera i la inclusió dels joves en els quatre centres juvenils del consorci, durant el període de dos anys i mig.
3. Desenvolupar una plataforma per a l'ús dels joves a Timisoara (cobertura d'esdeveniments, capacitacions, intercanvis juvenils, etc.).

El projecte contempla la participació d'entitats locals (Ajuntament Timisoara i FITT) i la cooperació d'altres organitzacions internacionals (Roter Baum- de Ris-SL, Nuorisokeskus -FL i la Universitat Autònoma de Barcelona-SP) amb el propòsit d'utilitzar l'espectre de experiències i qualificacions dels diferents socis i contextos. Els centres pilot que participen en el projecte es convertiran en un exemple de bones pràctiques per als centres de la joventut a nivell europeu, i els productes intel·lectuals, esdeveniments multiplicadors i cursos de formació previstos contribuiran a reforçar aquest sentit d'internacionalitat.

Web del projecte: http://youthcenters.fitt.ro/ 

Pressupost total: 175.036,00 €
UAB Pressupost: 14.271,00 €

Membres associats al projecte: 

Aleix Barrera (UAB), Joaquín Gairín (UAB, co-coordinator local), Simona Herczeg (FITT), Georgeta Ion (UAB, co-coordinator local), Mihai Adrian Vilcea (Coord., FITT)

Campus d'excel·lència internacional U A B