Estància a la U. de Tarapacá (Xile)

12.11.2019
Activitats

Estància d’un membre de l’EDO a la U. de Tarapacá (Xile)

El Dr. Joaquín Gairín Sallán, Acadèmic del Departament de Pedagogia Aplicada i director del Equipo de Investigación EDO (http://edo.uab.es), va estar assessorant a un equip d’investigadors de la Universitat de Tarapacá de la regió d’Arica i Parinacota a l’extrem nord de Xile, en la seva qualitat especialista en el marc d’una Cooperació Internacional de dos projectes FONDECYT del Consell Nacional de Ciència i Tecnologia de Xile. 

En aquesta oportunitat es van reunir amb els investigadors principals i els seus equips dels següents projectes:

  1. El rol de la diversitat cultural en la formació de professors en les institucions d’educació superior del nord gran de Xile (Fondecyt Nº1191317, dirigit pel Dr. Carlos Mondaca Rojas, Acadèmic del Departament d’Educació)
  2. Modalitats i pràctiques avaluables utilitzades pels docents d’Història, Geografia i Ciències Socials, en els establiments públics d’investigació de mitjans amb alts índexs de vulnerabilitat, en regió de frontera (fons d’iniciació núm. 11180044, dirigit pel Dr. Raúl Bustos González, Acadèmic del Departament d'Educació)

La visita com a expert internacional, es va desenvolupar el 10 al 16 de novembre de 2019 a les dependències de la Universitat de Tarapacá. Va participar amb directius universitaris sobre la planificació d’un treball col·laboratiu amb els acadèmics i els equips dels projectes que es funden en l’àmbit d’Educació. Així mateix, va tractar l’intercanvi d’experiències i estadis de corts a l’equip de desenvolupament organitzatiu (EDO). També, va dictar la Conferència Magistral a la inauguració de les VII Jornades Docents d’aquesta casa d’estudis, que es va reunir en un conversatori amb els acadèmics del departament d’educació i va impartir una charla per a la comunitat educativa universitària i escolar com a part d’una visita d’especialista. del Convenio Marco UTA1856.

Campus d'excel·lència internacional U A B