La UAB millora posicions al rànquing de Xangai

18.9.2019
El centre

La UAB se sitúa entre les 201 i les 300 millors universitats del món 

La UAB se sitúa entre les 201 i les 300 millors universitats del món segons el prestigiós rànquing de Xangai (ARWU), millorant la posició de l'any passat -que es trobava entre les 301 i les 400- i convertint-se així en la segona universitat catalana més ben posicionada en aquest rànquing que analitza 1.800 universitats de tot el món.

Segons la nova edició de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU) -conegut com a rànquing de Xangai- que analitza unes 1.800 universitats de tot el món i publica el rànquing de les 1.000 millors, la UAB se sitúa entre les posicions 201 i les 300 millors del món, millorant la posició respecte l'any passat, que estava per sota, en la franja d'entre les 301 i 400 millors universitats.

Això significa que la UAB és la segona universitat catalana més ben posicionada i es col.loca en segona posició -juntament amb la Complutense de Madrid, la de Granada i la de València-, d'entre les universitats espanyoles que han entrat al rànquing, per darrere només de la UB, que torna a situar-se en la franja d'entre les 101 i 200 millors.

Una mica més enrere, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat Pompeu Fabra, que queden en el segment d'universitats 301-400.

En total, Espanya situa 13 centres entre les millors 500 universitats del món. Així, a més de les citades, també hi figuren la Politècnica de València, Oviedo, Sevilla, les Balears, País Basc i Saragossa -en les posicions d'entre les 401-500-.

Un cop més, el rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard i Stanford, mentre que Cambridge se situa tercera.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003. ARWU considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat.

Per veure el rànquing podeu consultar aquest enllaç.

Campus d'excel·lència internacional U A B