Reunió del projecte ProNet

22.6.2017
Projectes -

Aquesta setmana es celebra una reunió sobre el projecte ProNet, en el que participa el grup EDO, a Berlín.

Aquesta setmana es celebra una reunió sobre el projecte ProNet a Berlín. En aquesta trobada hi participen dos membres del grup EDO de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Rodríguez-Gómez i la Georgeta Ion. El projecte se centra en la identificació, la comprensió, la documentació i el reconeixement dels outcomes d’aprenentatge al llarg d’Europa per a un grup específic: els estudiants que abandonen la universitat.

Aquest grup, del qual el seu número està augmentant i no pas disminuint, també ha de poder-se beneficiar de l’àrea Europea d’habilitats i competències. Aquí, la transparència ha de comptar amb una eina de nova creació. Els partners d’aquest projecte desenvoluparan manuals que permetran a aquells que abandonen documentar les seves qualificacions i competències segons ECVET i EQF així com, quan estigui disponible, els estàndards de l’ESCO. Donada la idea que aquesta eina ha de facilitar la integració dels alumnes que abandonen a la formació professional (VET), aquest projecte generarà transicions entre els sectors educacionals així com contribuirà a la permeabilitat dels sistemes educatius d’Europa.

Amb aquesta iniciativa, s’està dissenyant una plataforma online que permetrà disposar dels manuals desenvolupats. I no només això, el que proposa aquest projecte es contribuir a la reducció de la carència d’habilitats i desigualtats assenyalant les opcions que ofereix la formació professional als estudiants que han abandonat la Universitat en funció de les necessitats del mercat laboral així com les qualificacions i les competències que hagin adquirit fins aleshores.

Per a més informació consultar la web: http://www.university-dropout.com/

  • Enviar a un amic