En marxa el Projecte ASCENT

15.3.2018
Projectes -

Anna Díaz i Aleix Barrera participen en la reunió de llançament del projecte ASCENT a Graz, Àustria.

Aquesta setmana ha tingut lloc a Graz (Àustria) la reunió de llançament del projecte ASCENT - Competència centres for automotive engineering and sals management to increase the positive impact on regional economic development in Argentina, Brazil and Mèxic, finançat en el marc del Programa Erasmus Plus Capacity Building de la Unió Europea amb referència 585.796-EPP-1-2017-1-AT-EPPKA2-CBHE-JP.

ASCENT, coordinat per la FH-Joanneum es proposa com a objectiu escurçar la bretxa existent entre el sector universitari i el productiu a les universitats d'Argentina, Brasil i Mèxic. En aquest sentit, al llarg del projecte s'articularan accions per propiciar la interrelació entre el sector productiu i les universitats amb l'objectiu d'afavorir una major adaptació de les competències professionals dels futurs titulats a les necessitats del sector, així com una participació de les empreses en les accions de les universitats.

Per part del grup EDO-UAB participaran en el projecte els professors Aleix Barrera, Diego Castro, Anna Díaz i Joaquín Gairín, amb la col·laboració de Gabriel Izard, professor del Departament d'Economia i Empresa de la UAB. Des EDO es coordinaran 2 dels 8 paquets de treball que componen el projecte. Concretament el paquet de treball 2, destinat al disseny, implementació i avaluació d'accions formatives dirigides al personal de les universitats llatinoamericanes participants en el projecte en què participaran com a formadors professors de la UAB, FH Joanneum (Àustria) i la Hochschule Aalen (Alemanya ).

Els mòduls a desenvolupar es vincularan amb les noves tendències de l'enginyeria d'automoció, el desenvolupament de bancs de proves d'automoció, el desenvolupament de competències toves (comunicació, emprenedoria, networking...) i el desenvolupament de competències docents. L'altre paquet de treball coordinat per EDO es centrarà en monitoritzar la qualitat del desenvolupament el projecte en col·laboració amb l'entitat WUS Àustria.

  • Enviar a un amic