ASCENT - Competence centres for automotive engineering and sales management to increase the positive impact on regional economic development in Argentina, Brazil and Mexico (585796-EPP-1-2017-1-AT-EPPKA2-CBHE-JP)

Entitat finançadora: 
European Commission (Erasmus +)
Duració: 
octubre 2017 a octubre 2020
Resum: 

El projecte ASCENT neix a partir de l'actual desenvolupament en la indústria automotriu a Llatinoamèrica. Argentina i Mèxic són dos països en fase de creixement en aquest mercat, mentre que al Brasil la indústria està actualment estancada a causa de l'escassa capacitat de reacció davant les noves exigències del mercat. No obstant això, els tres països són els més importants per a la indústria automotriu a Amèrica Llatina amb un fort enfocament sobretot a la producció. Tot i així, aquests països i les empreses que treballen en el territori comparteixen la mateixa necessitat: l'augment d'experts en enginyeria automotriu per augmentar les capacitats de desenvolupament i de la producció. En altres paraules, ASCENT pretén contribuir a la formació d'enginyers altament qualificats en els països llatinoamericans participants.

Per aquest motiu, el projecte buscarà tancar el forat actual entre les necessitats del mercat laboral i les ofertes educatives donant suport a les IES en l'avanç dels seus coneixements en enginyeria automotriu i el seu sistema de vendes. D'aquesta manera, es qualificarà als estudiants per augmentar el nombre de graduats que puguin contribuir a la investigació i el desenvolupament dins de la indústria automotriu d'Argentina, Mèxic i el Brasil, i que, al mateix temps, pugui disminuir l'atur a les regions on treballarà el projecte. En aquest sentit, els objectius del projecte persegueixen, d'una banda, augmentar l'impacte positiu de la indústria automotriu a causa de l’enfocament en el desenvolupament de l'enginyeria sobre l'economia nacional, el medi ambient i el desenvolupament social dels països d'estudi. A més, se centrarà en millorar la qualitat de l'ensenyament i l'ocupabilitat dels estudiants a través d'una xarxa regional que donarà lloc a un enfortiment de la capacitat de col·laboració internacional amb tots els col·laboradors.

La UAB donarà suport a l'UNS en el desenvolupament i la planificació de la difusió estratègica juntament amb tots els altres socis de la UE. A causa de la gran xarxa internacional la UAB va a difondrà el projecte i la xarxa a través dels contactes adequats existents centrant-se en contactes governamentals. A més, la UAB farà una entrada regular al lloc web i el perfil de les xarxes socials degut a la seva experiència en màrqueting digital i, finalment, documentaran tots els seus propis esforços de divulgació.

A més de col·laborar en el desenvolupament global de tot el projecte, EDO-UAB serà responsable de desenvolupar 2 dels 7 paquets de treball:

- 1 º. Desenvolupar el pla de formació d'impartir i monitoritzar el seu desenvolupament en les diferents seus de les universitats llatinoamericanes participants;
- 2 º. Desenvolupar el pla de qualitat del projecte, amb col·laboració amb experts externs, com a mecanisme per obtenir un feedback constant que permeti el seguiment del projecte i l'aplicació de mesures correctives quan sigui necessari.

Pressupost total: 992.525,00 €
UAB Pressupost: 69.209,00 €

Web: http://ascent.fh-joanneum.at/ 

Membres associats al projecte: 

Kurt Steiner (FHJ), Claudia Linditsch (General Coord. FHJ), Thomas Lechner (FHJ), Cristoph Haidinger (FHJ), Marc Falko Schrader (HA), Moritz Gretzschel (HA), David Vázquez Bermúdez (UAB), Gabriel Izard Granados (UAB), Aleix Barrera Corominas (Co-Coord. UAB), Joaquín Gairín Sallán (Co-Coord. UAB), Hector Gerardo Giacchiarini (UNS), Santiago Maíz (UNS), Francisco Omar Brañas (UNS), Laura A. Benedetti (UNS), Gabriela Pesce (UNS), Gabriel Horaico Defranco (UNLP), José Carlos Scaramutti (UNLP), Enriqueta Della Rosa (UNLP), Martín G. Fernández Molina (UNLP), Paulo Calors Kaminski (USP), Marcelo Massarani (USP), Leandro Vieira da Silva Macedo (USP), Ronaldo de Breyne Salvagni (USP), Marcelo Augusto Leal Alves (USP), Fernando Augusto de Noronha Castro Prieto (UFRJ), Anna Carlo Monteiro de Araujo (URFJ), Alberto Hernández Luna (ITESM), Horacio Ahuett Garza (ITESM), Jorge Avendaño Alcaraz (ITESM), José Antonio Barrientos Morales (IBERO), Carlos Alejandro von Ziegler Guardado (IBERO), Cuitláhuac Osornio Correa (IBERO), Marco Antonio Galicia Cortés (IBERO), Carlos San Esteban Sosa (IBERO), José Emiliano Martínez Ordaz (IBERO), Josef Affenzeller (AVL), Alexander Holleis (AVL) i Petter Prenninger (AVL). 

Campus d'excel·lència internacional U A B