Aprovació de nova Càtedra

24.7.2017
El grup -

Aprovada la creació de la nova Càtedra DOTS - Desenvolupament d’Organitzacions i Territoris Saludables, dirigida per Isabel del Arco, coordinadora de EDO-UdL.

Aquesta càtedra universitat-empresa, dirigida per la professora Isabel del Arco, coordinadora de l’EDO-UdL, queda integrada per investigadors i docents de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) i Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, entre els que s’hi troba la també membre de l’EDO-UdL Patricia Silva. Així mateix, compta amb el suport del Consell Català de l'Esport (INEFC) que aporta 20.000€, la Diputació de Lleida que va fer un aportació inicial de 10.000€ per assentar les bases de la càtedra, Avant-Mèdic i DKV, entre d'altres.

Els seus eixos d'actuació tenen a veure amb estils de vida saludables, l'atenció educativa-sanitària per a grups vulnerables, el desenvolupament d'organitzacions eficients i la innovació. Així, el principal objectiu de la Càtedra és impulsar actuacions que potenciïn estils de vida saludables entre la població del territori i analitzar el  desenvolupament de les organitzacions que intervenen en diferents camps relacionats amb la salut i l’educació al territori,  per actuar en processos formatius i així millorar la seva eficiència. Tot això comporta posar el focus d’atenció en actuacions promoció de la salut, la prevenció, l’impuls de l’activitat física, d’hàbits nutricionals saludables, l’atenció emocional, etc. 

La càtedra està organitzada en eixos estructurals que desenvolupen àmbits de treball relacionats amb un estil de vida saludable, l’atenció educativa-sanitària per a grups vulnerables, el desenvolupament d’organitzacions eficients i la innovació com un eix transversal. DOTS pretén ser una plataforma de formació i recerca que centri el seu punt d’atenció en el territori de ponent i en la promoció d’estils de vida saludables.

Durant el passat any es van desenvolupar un seguit d’activitats formatives i de recerca, entre les que es destaca els projectes: “Gent gran i espais lúdics i de salut, Motxilles i educació primària”, “Què es llegeix a l’escola? Lectures i lectures saludables a les escoles de Lleida ciutat”, “HADES, herramienta de autodiagnosis de escuelas saludables”.  A més, es realitzaren diverses publicacions sobre el tema entre les quals destaca el Monogràfic: “L’escola com a Organització Saludable” a la revista Fòrum - Revista d’Organització i Gestió Educativa. Més de  10 treballs finals de màster i grau sobre la temàtica, participació en diverses reunions científiques nacionals i internacionals vinculades amb la temàtica i la realització de la I Jornada DOTS  a la UdL, que va comptar amb la participació de més de 250 professionals i experts del territori.

Per a més informació sobre la Càtedra DOTS: http://www.catedradots.udl.cat/

  • Enviar a un amic